26 Eylül 2011 Pazartesi

EVCİLİK OYNAR GİBİ "COOKING EVENING" =) =)

Dediler ki bir “cooking evening” imiz olacak=) Siz de bir şeyler pişirin, biz de bir şeyler yapalım; farklı kültürlerin damarına damarına vuralım dediler=)  E biz de hayır demedik elbette=)=) Düşündük taşındık; onların yazık ki lezzetlerinden mahrum kaldıkları, bizim ise yemek için çıldırdığımız şeyleri yapalım dedik=) Menümüz; mercimek çorbası, bulgur pilavı ve fırında bezelyeli tavuk. Karar verdik! 5 ay boyunca bize yeter diye düşündüğümüz; ama buraya gelince, bu konuda hayal gücümüzün gereksiz bir optimistlik içinde olduğunu anladığımız(!) BİTİMLİ mercimeğimiz ve bulgurumuz feda edilecekti cooking evening için.  İşin kötüsü; o güzelim şeyler bitince burada bir eşini daha bulmanın imkansız olduğunu bilmek! Adamlar bulgur yemiyor, mercimek bilmiyor=)  Neyse dedik, Türk dediğin paylaşımcıdır, misafirperverdir=) Sıvadık kolları, giriştik yemek yapmaya. Daha yemekler pişmeden baktık insancıklar gelmeye başladı. “Hi. We were invited for the cooking evening.”=) Sohbet, muhabbet ilerlerken baktık sevimli erasmus koordinatörümüz Agnieszka da teşrif etti fakirhanemiz Dom Studenta’mıza=) Tv odasına masalar sandalyeler taşındı, tabak, çatal, kaşık sesleri etrafı inletmeye başladı=) Espriler, kahkahalar… “Peki sen bize ne pişirdin komşu?” düşünce tabanlı, pişen yemekleri göz ucuyla süzmeler…=)=) Güzeldi…
Yaklaşık yarım saat hazırlığın ardından yemek masamızda yemeklerimiz ve bizler hazırdık. Önce çorbamız… Lezzeti iyiydi, güzeldi. Ah bir de dibi tutmamış olsaydı ne de güzel olurdu=)=) Ama bilmeyen insan nereden anlasın çorba yanmış mı, yanmamış mı=) Hepsinin suratında memnuniyet ifadesi=) “ E madem beğendiniz, afiyet olsun” dedik biz de=)=) Kötüyüz bizzz, kötüyüüüzzz, kötüyüüzz, kötüyüüüzzz=)=)
Yedik, içtik. Farklı farklı lezzetler tattık. Bazısını beğendik, bazısına ister istemez burun kıvırdık. Bizim domuz eti veya onun türevi herhangi bir şeyi yemediğimizi bildiklerini ve buna dikkat ettiklerini görünce müteşekkir kaldık sevgili misafirlerimize=) İşte o hoş sohbetli,bol kültürlü masamızdan birkaç görüntü size=) Tekrar görüşmek üzere…=) 













Hiç yorum yok: