20 Eylül 2011 Salı

AKTARMA YAPMAK ZOR İŞTİR=)

Ne hevesliydik, Krakow-Opole trenimizin sevimsizliğine rağmen ne de güzel eğleniyorduk=) Duvara toslamak zorunda mıydık ki yaa...
Söylüyorum, kulaklarınızı açıp beni iyi dinleyin. Herhangi bir ulaşım aracında bir yerden bir yere giderken aktarma yapmayı seçtiyseniz, aktarma yapmanız gereken sürenin uzun olmasına dikkat edin! Bizim başımıza geldi,siz aynı şeyleri yaşamayın. Trenimiz Opole durağına gelemez oldu, çıldırdık. Oysa ki diğer trene aktarma yapmak için sadece 6 dakikamız vardı. Komik bir zaman dilimi değil mi? Ama ne yapalım; biz yapabileceğimize inandık:):) Suç bizde değil ki bir kere, kesinlikle treni yavaş kullanan makinistte:)
Her neyse tren gecikmeli olsa da durunca; tabiri caizse resmen "fışkırdık" trenden:):):) Ama olan olmuuşşş, trenimiz gitmişti bir kere. Nysa'ya o saatten sonra giden diğer tren ise sabah 5.48 sularındaydı. "Tek ulaşım aracı tren değil ya bu memlekette" diyerekten yürüdük otobüs durağına. Çil yavruları gibi dağılıp araştırmaya başladık. Yok yok yok... Nysa'ya bizi o saatte götürecek otobüs de yok. Hemen sevgili erasmus koordinatörümüz Agnieszka'yı aradım, "help us" dedim:D:D Sayesinde öğrendik ki 10 dk içinde bir otobüs varmış Nysa'ya. Ama bizim bulunduğumuz otobüs durağından kalkmıyormuş. Bir heyecan gittik bulduk otobüsümüzü.Sanki otobüse binince herşey hallolacakmış gibi yorgun ama umutlu gülümsemeler suratımızda:)
Yolculuk iyiydi iyi olmasına da... Keşke sarhoş ve de birçok dil bilen(!) amcamız bize rahat nefes aldırsaydı=) İlk defa bir insanın Türkçe bilmemesine sevindim desem? Onun kadar çok dil bilmediğimizi, tek konuştuğumuz dilin Türkçe ve İngilizce olduğunu öğrenince amcamız biraz hayal kırıklığına uğradı tabi, üzüldü yazık!!:) O da çareyi Furkan'a kedilerinin resmini göstermekte buldu, ne yapsın:D:D:D Neyse ki fazla geçmeden, bizde tedirginlik duygusunun çeşitli hallerini bırakarak indi otobüsten... Biz de canımız(!) yurdumuza gelip sıcak yataklarımıza attık kendimizi.
İşte gülsem mi ağlasam mı bilemediğim bir anımız daha:) Sözün özü erasmus zordur ama yanınızda arkadaşlarınız varsa katlanılabilir bir hal alır:):):) Hadi görüşmek üzere.

Hiç yorum yok: